INTREBARI FRECVENTE

Ce este nanotehnologia?

Nanotehnologia se refera la domeniul stiintific care se ocupa de cercetarea si crearea particulelor de materie, care au dimensiuni foarte mici – de obicei 100 nanometri sau mai mici. De exemplu, un nanometru (nm) este de o miliardime de metru (10-9 m). este atat de mic incat daca pamantul avea un diametru de un metru, atunci un nanometru ar fi fost de dimensiunea unui mar. Atunci cand un material obisnuit se contracta la nivel nanometric, acesta prezinta proprietati autentice si unice in comparatie cu moleculele mai mici sau materialele conventionale mai mari.

De ce sa folosesc SurfaPore pentru suprafete?

Formulele SurfaPore, comparativ cu formulele conventionale, nu creeaza un „film plastic” pe suprafata aplicata. Ele creeaza o protectie impotriva respiratiei prin penetrarea profunda a porilor substraturilor, in loc sa le etanseze. Prin urmare, substratul este protejat adanc si, prin urmare, nu este cauzat de abraziune sau uzura mecanica. Suprafetele modificate cu SurfaPore dureaza mai mult in comparatie cu straturile conventionale de film si sunt mai rezistente la partea „tare” a luminii solare (radiatie UV) care nu induce efectul de „ingalbenire”.

Cum functioneaza nanotehnologia din SurfaPore?

Produsele SurfaPore asigura rezistenta la apa si protectia unei game largi de suprafete de constructie. Deoarece vascozitatea este similara cu cea a apei, aceasta penetreaza adanc in capilaritati pe care nici un elastomer sau polimer nu poate atinge. Compozitia bazata pe nanotehnologie asigura eficacitatea, durata de viata prelungita si nici o schimbare a aspectului natural original. In timp ce SurfaPore creeaza o bariera de apa pe material in sine, unul dintre cele mai importante avantaje ale SurfaPore este „respirabilitatea” suprafetei modificate. In cazul in care se blocheaza umezeala sau se produce o scurgere de apa in spatele unei suprafete modificate SurfaPore, apa se poate evapora prin porii deschisi in mediul ameliorand presiunea capilara negativa. In acest mod se impiedica umflarea si fisurarea materialului.

Produsele SurfaPore pot fi periculoase?

Produsele SurfaPore sunt pe baza de apa si nu sunt clasificate drept periculoase in conformitate cu prevederile Regulamentului CE 1272/2008 (CLP) (si modificarile si completarile ulterioare). Deoarece componentele SurfaPore nu sunt clasificate ca periculoase, dimensiunea particulelor nu face ca produsul sa fie daunator oamenilor si mediului.