COMPANIE

NanoPhos SA inventeaza materiale inteligente care rezolva probleme de zi cu zi. Prin valorificarea nanotehnologiei, incercam sa cream un mediu de viata mai confortabil, sigur si fara probleme. La NanoPhos, realizam materiale care rezolva eficient problemele comune. Dezvoltam formulari multiple pe baza de nanotehnologii pentru a adauga functionalitati si pentru a stimula eficienta energetica a cladirilor si a proiectelor de constructie. Noi transferam inovatiile din laboratorul nostru si in mainile consumatorilor. Beneficiind de beneficiile nanoparticulelor pentru utilizatorul final, NanoPhos ofera solutii pentru probleme obisnuite, cum ar fi umiditatea, mucegaiul si izolarea termica. Viziunea noastra este clara: „Acordati nanoworld pentru a servi macroworld” – in termeni simpli, nanoparticulele servesc nevoilor oamenilor.

MANAGEMENT

Dr. Ioannis Arabatzis (Director General) Dr. Arabatzis detine un doctorat in Inginerie Chimica de la Universitatea Tehnologica Nationala din Atena (NTUA), un MBA de la ALBA Graduate Business School si un doctorat in chimie de la Universitatea din Ioannina. Printre interesele sale majore de cercetare se numara nanotehnologia aplicata si chimia semiconductorilor. Este co-autor in mai mult de 20 de articole stiintifice. Contributiile jurnalului sau au primit mai mult de 500 de citari din partea colegilor de stiinta din intreaga lume. Astazi, Dr. I. Arabatzis, in calitate de director general al NanoPhos SA, este mandru sa-si serveasca visul, dedicandu-se in transferul tehnologiei in aplicatiile zilnice. NanoPhos serveste nevoilor a peste 25 de tari, din intreaga lume.

PREZENTA INTERNATIONALA

Produsele NanoPhos S.A sunt exportate in peste 25 de tari din intreaga lume. Pentru informatii suplimentare despre canalul de distributie, faceti clic pe fila SALE POINT.

SISTEM AL MANAGEMENTULUI

NanoPhos SA a fost aprobată de Lloyd’s Register Quality Assurance pentru a respecta sistemul de management al calității EN ISO 9001: 2015 și sistemul de management al mediului EN ISO 14001: 2015 pentru dezvoltarea, producerea și vânzarea de produse chimice pentru curățarea și protecția suprafețelor și a produselor nanotehnologice . În plus, este certificat pentru sistemele de management al sănătății și securității ocupaționale cu OHSAS 18001: 2007.

 NanoPhos a stabilit următoarele obiective:

· Furnizarea de produse chimice de înaltă calitate, fiabile și ecologice pentru îndepărtarea apei, izolarea termică, curățarea și protejarea suprafețelor, cum ar fi țigle, pereți, metale, ciment și produse pentru descompunerea poluanților de gaze.
· Dezvoltarea de noi produse prin cercetare de laborator constantă
· Să promoveze responsabilitatea față de mediu față de clienții și furnizorii săi
· Să răspundă în mod constant nevoilor clienților în ceea ce privește calitatea și cerințele, oferind soluții pentru problemele de zi cu zi
· Să păstreze și să crească cota de piață
· Să se asigure că furnizorii săi răspund nevoilor companiei
· Dezvoltarea programelor de reducere a riscului ocupațional
· Elaborarea de programe de mediu pentru:

o Reducerea deșeurilor lichide periculoase
o Utilizarea pachetelor de produse complet reciclabile
o Creșterea reciclării deșeurilor solide

· Să ofere un mediu sănătos și sigur pentru personalul său de lucru

Echipa de management a companiei se angajează să reușească să atingă aceste obiective prin următoarele acțiuni:

· Publicarea politicilor companiei pentru personalul de lucru și pentru publicul larg.
· Asigurarea materialelor operaționale și a resurselor umane necesare
· Verificați în permanență rezultatele performanțelor companiei și ajustați-le acolo unde este necesar
· Respectarea cerințelor legislative legate de produse, mediu, sănătate și siguranță la locul de muncă
· Îmbunătățirea continuă a sistemului de management
· Revizuirea politicilor oricând este necesar.

Echipa de conducere a companiei și personalul de lucru se uită la punerea în aplicare a acestor politici într-o lumină serioasă, pentru a asigura întotdeauna atingerea obiectivelor stabilite.

PROIECTE DE CERCETARE

BRESAER: soluții inovatoare pentru plicuri adaptabile pentru renovarea clădirilor. (H2020-EeB-02-2014, ID proiect: 637186).

Obiectivul general al proiectului BRESAER este de a proiecta, dezvolta și demonstra un sistem de plicuri inovatoare, rentabile, adaptabile și industrializate pentru renovarea clădirilor, inclusiv soluții prefabricate combinate active și pasive, integrate într-o rețea structurată ușoară flexibilă:

– Fereastră dinamică cu etanșeitate automată și controlată și jaluzele solare izolate care completează strategiile de economisire a energiei și de confort vizual, cum ar fi redirecționarea luminii și răspunsul la radiațiile solare
– panouri de izolație multifuncționale și multistrat, realizate din beton armat cu fibre ultra-performante, pentru a fi utilizate ca niște carcase rigide care integrează un material izolator
– Componente de aer termic solare și componente plicuri PV pentru încălzirea spațiului interior și ventilație, termoizolație și producerea de energie electrică
– Modul de fațadă ușor ventilat multifuncțional
– BIPV și rezistența combinată termo-reflexivă (îmbunătățind rezistența la foc) și autocurățirea (prin nanoparticule foto-catalitice)

http://www.bresaer.eu

 

Nano-HVAC: Conductele și sistemele HVAC eficiente din punct de vedere energetic, eficiente din punct de vedere energetic, care contribuie la un mediu interior mai sănătos. (PC7-2012-NMP-ENV-ENERGIE-ICT-EeB ID proiect: 314212).

Conceptul de proiect NANO-HVAC își propune să dezvolte o abordare inovatoare pentru izolarea conductelor, introducând noi tehnologii de curățare și întreținere, toate făcute cu ajutorul aplicării cost-eficiente a nanotehnologiei. Obiectivele științifice și tehnologice în cadrul proiectului NANO-HVAC sunt organizate în patru domenii: (1) soluții de izolație cu eficiență ridicată și eficiente din punct de vedere al costurilor pentru conductele HVAC; (2) inhibarea și îndepărtarea agenți patogeni și alergenici; ) demonstrație și validare.

http://www.nanohvac.eu

 

Suprafețe de acoperire: Dezvoltarea unei game noi și eficiente din punct de vedere al costurilor de acoperire îmbunătățită cu nanotech, pentru a îmbunătăți în mod substanțial proprietățile de reflexie NIR (Near Refractive Infrared) ale plicului clădirii. (FP7-2010-NMP-ENV-ENERGIE-ICT-EeB ID-ul proiectului: 260132).

Dezvoltarea acoperirilor și a dalelor în apropierea infraroșilor (NIR) pentru a reduce încălzirea suprafețelor de culoare închisă pe acoperișuri și fațade. Materialele de construcție care reflectă soarele ajută la reducerea încărcărilor de răcire și îmbunătățirea confortului termic. Ele sunt adesea văzute în acoperiș, dar există și aplicații tentative pentru fațade. Materialele răcoroase sunt în concurență cu materialele izolante și nu pot fi aplicate în țările reci, o parte din acoperiș unde fotovoltaica poate avea un beneficiu în îmbunătățirea eficienței datorită temperaturii reduse a mediului. În țările calde, în schimb, acoperitoarele răcoroase sunt absolut eficiente din punct de vedere al costurilor în ceea ce privește retrofittingul izolației, deoarece reduc câștigul de căldură cu costuri minore de investiție. Materialele răcoritoare de pe piață sunt întotdeauna albe deoarece o mare parte a căldurii este conținută în spectrul vizibil. Arhitecții, totuși, sunt dornici să găsească soluții și pentru materiale reflectorizante colorate la culoare.

http://cordis.europa.eu/result/rcn/58626_en.html

 

EFECTE: Tehnologia și sinteza de acoperire electro-ceramică eficiente pentru mediul înconjurător. (FP7-NMP-2007-SMALL-1 ID proiect: 2505854)

Obiectivele generale ale acestui proiect sunt: ​​să introducă sisteme de producție flexibile și rentabile bazate pe tipărirea cu jet de cerneală și care să ducă la o producție de aproape 100% datorită depunerii exacte a picăturilor controlate, să implementeze căi inovatoare de sinteză pentru a evita introducerea excesivă de energie. permite un proces ecologic prin promovarea apei ca mediu preferat și evitarea degajării de gaze toxice, pentru a scurta numărul de etape de reacție prin utilizarea căilor inteligente.

http://www.efects.ugent.be

 

NANOBIODOMIL: Materiale nanocompozite Bio-inspirat pentru consolidarea materialelor de construcții

Obiectivul acestui proiect este dezvoltarea produselor bio-inspirate de nano-hibrizi sub formă de suspensii și pulberi pe bază de alcool sau pe bază de apă, pentru a fi utilizate ca protecție la suprafață și consolidarea materialelor de construcție tradiționale și moderne.

 

Proiectul NU-ROOF: Sprijinirea IMM-urilor de acoperiș în dezvoltarea și utilizarea unei noi generații de materiale de acoperiș aplicabile procedurilor de toleranță la erori, reducerea utilizării produselor pe bază de petrol (FP7-SME-2008-2)

Obiectivul proiectului NU-ROOF este de a dezvolta o nouă gamă de membrane impermeabile bazate pe tehnologii textile nețesute cu auto-vindecare, autodiagnosticare și proprietăți reflexive. Cercetarea este axată pe integrarea unei noi clase de nanomateriale dezvoltate special pentru a spori proprietățile membranelor.

http://www.nuroofproject.org

 

InnovaConcrete: Materiale și tehnici inovatoare pentru conservarea patrimoniului cultural pe bază de beton din secolul XX (H2020-NMBP-35-2017 ID proiect: 760858).

InnovaConcrete este un proiect inovator și ambițios care urmărește menținerea monumentelor pe bază de beton, cel mai semnificativ și mai material patrimoniu cultural din secolul al XX-lea

ASOCIATII / AFILIERI

 

NanoPhos S.A se mândrește asociat cu următoarele organizații:

Federația Europeană a Întreprinderilor

http://www.sev.org.gr

Asociația Elenă a Industriilor Chimice
http://www.haci.gr

 

Producătorii și exportatorii echipamentului maritim HEMEXPO

http://www.hemexpo.gr

 

Consiliul European al Acoperișurilor Răcoritoare

http://coolroofcouncil.eu